Menu Sluiten

Trager approach

De Amerikaanse arts Milton Trager heeft de Trager Approach ontwikkeld. Op de massagetafel onderga je aandachtige aanrakingen en ritmische bewegingen, waardoor je lichtheid, zachtheid en ontspanning van je eigen lichaam gaat ervaren. Het is een speelse, effectieve manier van aanraken, die door diepe ontspanning een grotere vrijheid geeft in bewegingen. Tevens herstelt deze benadering de verbinding tussen lichaam en geest.

Voor wie

Geschikt voor elk mens die meer bewegingsvrijheid en balans wil ervaren. Door Trager Approach ervaar je meer ontspanning en vrijheid van beweging bij:

  • aan spanning gerelateerde klachten, zoals slapeloosheid, moeheid en hoofdpijn
  • nek-, schouder- en rugklachten
  • fysieke beperkingen na een operatie, val of ongeluk
  • beperkingen door aandoeningen als Parkinson, MS en rusteloze benen

Trager Approach-behandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden.

Behandeling rusteloze benen

Rusteloze benen tonen een onrust. Ze tintelen, branden, kriebelen, zodat alleen bewegen de nodige afleiding geeft. Soms is er ook onrust in de armen. De onrust in de benen verstoort je dagelijks leven en ook de nachtrust wordt door het bewegen onderbroken. Veelal is er geen aanwijsbare oorzaak te vinden.

In vijf sessies leren we je mentastics – specifieke bewegingen – en deze in te zetten om de onrust in je benen te ontmoeten. Mentastics zijn gericht op psycho-fysieke integratie. Welk verhaal vertellen je benen? We nodigen je uit om van binnenuit te bewegen en de spanning te leren kennen. In plaats van je te richten op hoe je van je rusteloze benen afkomt, wekken we dus juist interesse op in de taal van je benen. Naast mentastics ontvang je op de massagetafel aanrakingen die het patroon van onrust leren veranderen.

Meer weten over deze therapievorm? Neem vrijblijvend contact op.