Menu Sluiten

Rebalancing

Rebalancing

Bij Rebalancing staat luisteren naar je lichaam centraal en je bewust worden van de gevoelens die je ervaart. Via deze techniek ‘leer’ je voelen, bevorder je je zelfinzicht en kun je verleid worden om niet meer te oordelen over jezelf. Zodat je vriendelijk aanwezig leert zijn bij jezelf en al je gevoelens en gedachten er mogen zijn.

Lichaamswerk en bewustzijn

Tijdens een sessie Lichaamswerk en bewustzijn worden lichaamsgerichte werkvormen, zelfonderzoek en meditatie ingezet om vertrouwd te raken met wie je bent. Tijdens de ontmoeting met de rebalancer word je uitgenodigd om te luisteren naar wat je zintuigen je laten ervaren. Boosheid bijvoorbeeld en woede zijn emoties die vaak weinig welkom zijn en onderdrukt worden. Maar deze emoties behoren tot de vitale functies in het leven en helpen ons onszelf te manifesteren en te verdedigen.

Alle gevoelens zijn dus welkom: boosheid, rouw, angst, vreugde, pijn, verlangen. Door ze bewust te ervaren, kun je de scherpte ervan afhalen en ga je openstaan voor wat ze vertellen over jezelf.

Door te werken met gevoelens wordt het mogelijk om naar onderliggende of verdrongen ervaringen te kijken. Soms verzet je lichaam zich tegen zo’n ervaring. Dit kan zich uiten als machteloosheid, stil worden of vluchten.

Als het lichaam wordt aangeraakt, wordt ook de geest aangeraakt. Zo ga je voelen hoe lichaam en geest samenwerken. Vanuit een verlangen naar meer contact met je lichaam kun je diens taal leren kennen. Je leert de wijsheid ervan kennen, die zich uit in intuïtie en waarachtig leven.

Meer weten over deze therapievorm? Neem vrijblijvend contact op.